Annons

Alla kan göra något bra för vår miljö och klimatet

Alla kan göra något bra för vår miljö och klimatet
29. maj 2019 Sofia

29 maj 2019

Alla kan göra något bra för vår miljö och klimatet

Text & foto: Zenz

Kunderna efterfrågar mer och mer hälsosamma och hållbara produkter. FN:s globala mål för en hållbar utvecklig och kundernas önskan om produkter och behandlingar som stödjer en hälsosam och hållbar livsstil, förändrar skönhetsbranschen.

Det gjordes nyligen en analys av Svanenmärket som visar att fler och fler kunder uppmärksammar och efterfrågar produkter där man med säkerhet vet att produktion, förpackning eller innehåll varken skadar miljön eller kunden.

Det ställer krav på att salongägare att erbjuda kunderna produkter som uppfyller dessa och här är certifieringarna viktiga, då det är salongens och kundens enda bevis på att produkten inte innehåller ingredienser som skadar miljön eller hälsan.

Många tillverkare och frisörer är på god väg till en grön övergång och inom Zenz har de, målmedvetet, arbetat med att införliva FN:s globala mål för hållbarhet i deras produkter och salonger. Zenz vill dela med sig av den kunskap och erfarenhet som de har, för att hela industrin ska kunna vara med att uppfylla FN:s globala mål för en hållbar utveckling.

Om du besöker Nordic Hair Awards and Expo kan du träffa Zenz och lära dig mer om vad du kan göra för miljön och klimatet i just din salong. Även de små förändringarna kan göra skillnad.

ANNONS